Koffie

En jawel hoor, vanaf nu kunnen we onze koffie ook slobberen uit een heuse Venlose koffiemok! Op het kleinood staat ons stadhuis afgebeeld. Het ding kost 5,95 of je moet 1190 DE-koffiepunten verzamelen en dat zal waarschijnlijk niet lukken want dat spul is niet te drinken. Dus trekken we vrolijk onze poeplap. Toch? Want zo’n ding wil ik natuurlijk wel hebben.

 

De sfinx is weliswaar pleite maar gelukkig hebben we sinds kort in Venlo een waardige vervanger die over de stad waakt. Voorlopig althans want in het Limburgs Museum is tot 26 oktober van dit jaar de Dino Experience te zien. ‘Ontdek het in de grote expositiezaal met achttien levensechte én bewegende dinosaurussen, geplaatst in hun natuurlijke omgeving’, aldus het museum. Voor het museum staat voor de gelegenheid een heuse tyrannosaurus, dat wil zeggen: een replica want het dier stierf een miljoentje of 65 jaar geleden een beetje uit door waarschijnlijk een inslag van een astroïde of meteoriet. Maar het ding ziet er wel spectaculair uit. En nu maar hopen hij (of zij) het tot oktober uithoudt. Je weet het in Venlo maar nooit, de sfinx van Gizeh is kennelijk al een jaar of tienduizend oud en ziet er nog steeds als een sfinx uit daar waar de Venlose sfinx al na drie maanden het loodje legde. De tyrannosaurus wist het miljoenen jaren uit te houden, hier zijn we al blij als hij (of zij) oktober haalt…

 

De Venlose Sfinx…12 oktober 2013 -- R.I.P. 22 januari 2014

 

Sandra Peeters: muzikale gedaanteverwisseling
mei 2013
Het is weer eens iets anders. Sandra Peeters, zangeres van bands als TAG en V-Male gaat op de singer/songwriter toer. En ze heet niet meer Sandra, maar gaat sinds kort als Sandy Bloom door het muzikale leven. Zondag 19 mei presenteert ze in DOK6 in Panningen haar eerste cd Stay With Me.

De debuut-cd van Sandy klinkt jazzy, poppy en rocky, kortom, lekkere, frisse en aansprekende liedjes die je maar lastig uit het hoofd kunt krijgen. Dat smaakt naar meer en de liefhebbers worden dan ook op hun wenken bediend want het tweede album staat al in de steigers nog voordat de officiële release van Stay With Me heeft plaatsgevonden. Sandy heeft er zin in en dat was een jaar of twee geleden wel anders. Ze twijfelde heftig aan de kwaliteit van al die songs en teksten die ze in de loop der jaren schreef. V-Male en TAG produceerden stevige muziek en de songs van Sandy waren een stuk ingetogener. Daar kwam verandering in toen de band TAG waarin ze zong een beetje dood dreigde te bloeden. Niet dat TAG is opgeheven maar de bandleden hebben het druk, druk, druk bovendien kregen Sandy en partner anderhalf jaar geleden een zoon. Nog drukker dus. Sandy nam een demo-cd met daarop een viertal van haar nummers op. Gewoon voor de lol, maar de kritieken waren zeer lovend. Ze besloot daarop de stap te wagen, componeerde een elftal nummers, zocht een trombonist en toetsenist die ze vond in de personen van Ruud Brouns en Marco Kuijpers en ging aan de slag. TAG-leden vriend en gitarist Wouter Bloemen,bassist Gerard Gubbels en drummer Dennis Geraads waren vanzelfsprekend ook van de partij. Net als Sandy’s zuster Jenny. In studio Bloom Recordings werd het album onder de bezielende leiding van vriend en eigenaar Wouter Bloemen opgenomen. Stay With Me bevat elf nummers. Tien ervan werden door Sandy geschreven, een nummer schreef ze samen met Wouter. Sandy is bijzonder ingenomen met de aanwezigheid van muzikanten als Brouns en Kuijpers. “Nogal wat muzikanten hebben de neiging om zelf iets aan het geheel toe te voegen”, zegt ze. “Dat doen Ruud en Marco absoluut niet. Ze spelen de juiste tonen op de momenten dat het liedje erom vraagt. En daar ben ik blij mee want het is uiteindelijk mijn project en het zijn mijn liedjes.”

Kwetsbaar
Sandy schreef ook alle teksten voor V-Male en TAG. Geen punt want door de knetterende gitaren was de tekst toch nauwelijks te volgen. Nu is dat anders. Akoestische gitaren en ingetogen, elektrische gitaren begeleiden de songs van Sandy en de teksten zijn derhalve wel te volgen. Maakt haar dat kwetsbaarder? “Haha, goede vraag”, lacht Sandy. “Vroeger zou ik vreselijk balen van negatieve reacties.Dat is nu anders. Ik ben ouder geworden. Wanneer iemand de muziek of teksten niet mooi vindt, dan denk ik maar dat het zijn smaak niet is. Het is gewoon mijn verhaal, ik ben een stuk relaxter dan voorheen.”

Opvolger
Het lijkt erop dat Stay With Me rap een opvolger zal krijgen want een nieuwe cd zal er zoals het zich nu laat aanzien snel verschijnen. Wellicht dat het spreekwoord ́haastige spoed is zelden goed ́ hier van toepassing is? “Nee hoor”, zegt Sandy. “Vroeger met V-Male en TAG wachtten we altijd met het uitbrengen van een cd totdat de tijd ‘rijp’ was. We zochten het goede moment. Ik zit nu in een proces waarin ik me happy voel. Ik vind het prettig om liedjes te schrijven, muziek te maken en zo de energie er in te houden.”


 


Comments are closed.